5 plante de casă pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în baie

Florile şi ierburile sunt un adaos adecvat pentru decorul oricărei toalete, dar ştiaţi că puteţi cumpăra plante care ajută la menţinerea mirosului proaspăt al toaletei, precum şi la aspectul acesteia? Unele plante nu numai că arată bine şi miros frumos, dar acţionează activ şi pentru a elimina toxinele din aer! Este ca un odorizant pentru aer care nu trebuie să fie niciodată înlocuit!

Pentru persoanele presate de timp, plantele de reîmprospătare a aerului sunt un avantaj uşor de obţinut. Ele necesită puţină întreţinere şi vă ajută să aveţi o baie mai frumos mirositoare şi mai sănătoasă. Pentru a profita la maximum de opţiunile botanice bogate, am colectat o listă a primelor 5 plante de casă pentru împrospătarea aerului din baie.

1. Bambus

Bambusul este campionul împrospătării aerului în spaţii interioare. Este foarte eficient în eliminarea poluantului obişnuit al casei, formaldehida, din aer şi este una dintre puţinele plante de împrospătare a spaţiilor interioare care este sigură pentru copii şi animale (nu este otrăvitor dacă este ingerat). De asemenea, tijele de bambus arată excepţional în casă şi complimentează foarte bine o baie stilată. Pot creşte foarte înalţi, dacă le permiteţi, şi oferă un aspect tropical decorului dvs. Nu necesită multă apă, dar au nevoie de lumină din abundenţă.

2. Crinul păcii

Crinul păcii este una dintre cele mai populare plante pentru casă. Are un aspect elegant şi este foarte uşor de îngrijit, fără a avea nevoie de multă lumină sau apă. Nu toată lumea ştie, dar crinul păcii este mai mult decât doar o plantă simpatică de ghiveci. Crinii păcii ajută şi la împrospătarea aerului din casă, absorbind unele dintre toxinele şi poluanţii care se răspândesc prin utilizarea de produse chimice şi agenţi de curăţare. De fapt, sunt printre cele mai eficiente plante de casă când vine vorba despre aceste funcţii. Datorită acestor atribute, crinii păcii sunt unele dintre plantele de top pentru baie şi toaletă - deşi, ţineţi cont, pot provoca îmbolnăvire dacă sunt ingerate (mâncate).

3. Crizanteme

Crizantemele sunt o altă alegere bună pentru casă. Sunt purificatori foarte eficienţi ai aerului şi au şi un aspect minunat. Modul în care diferă de crinul păcii este că sunt mult mai colorate. Florile lor roz şi galbene au o funcţie decorativă mai distinctivă în baie, înfrumuseţând semnificativ spaţiul. De fapt, sunt una dintre cele mai drăguţe alegeri de plante de împrospătare pentru interior, multe dintre acestea fiind plante perene rezistente. Pe de altă parte, necesită mai multă atenţie, udare regulată şi mult mai mult lumină naturală. Ţineţi cont şi de faptul că nu trebuie să fie ingerate de animalele de companie şi de copii.

4. Limba soacrei

Denumită şi planta şarpe, limba soacrei este o plantă de interior cu un aspect cu adevărat impresionant, care creşte destul de înaltă şi are abilitatea de a suge poluanţii din aerul casei. Poate ajuta la absorbirea toxinelor purtate de aer, cum ar fi formaldehida, oxidul de nitrogen, benzenul şi tricloroetilenul - cuvinte mari care sună ca, şi într-adevăr sunt, lucruri pe care nu ţineţi neapărat să le inspiraţi, dacă nu este necesar. Această plantă cu aspect de cactus nu are nevoie de multă apă ci, din contră, marea provocarea este de a o menţine suficient de uscată în baie. Preferă lumina soarelui, dar poate rezista şi fără ea. Şi, din nou, este mai bine să nu fie ingerată!

5. Iederă

Probabil că aveţi impresia că iedera este doar o plantă de exterior. Una care decorează adesea pereţii vechi ai grădinilor sau partea din faţă a caselor vechi. Poate arăta foarte frumos, dar poate şi să le dea dureri de cap grădinarilor, tinzând să crească foarte rapid şi să sufoce alte plante din jur. Ceea ce probabil nu ştiţi este că poate fi folosită şi ca plantă de interior, unde are mai puţine şanse de a creşte fără control şi joacă un rol foarte eficient de purificator al aerului. Asemeni celorlalte plante menţionate, iedera absoarbe unele dintre toxinele emise în aerul din casele noastre de produsele artificiale. Dar iedera are un talent special suplimentar, şi anume combaterea mucegaiului. Absoarbe moleculele de mucegai din aer care se răspândesc în casele noastre şi pot reprezenta un pericol pentru sănătate dacă sunt inhalate. Aşadar, dacă baia dvs. are tendinţa de a prinde mucegai, iedera ar putea fi remediul perfect. Iedera vine, însă, şi cu un avertisment deja bine cunoscut privind sănătatea. Este o plantă destul de toxică şi nu trebuie să fie ingerată. Dacă frunzele sau fructele sunt ingerate, pot cauza disconfort sever şi, în cele mai rele cazuri, simptome medicale grave. Prin urmare, în special în ceea ce priveşte iedera, trebuie să spunem: nu este făcută pentru o casă cu animale de companie şi copii.

Puterea florilor! - Descoperiţi cum plantele de interior vă pot ajuta să menţineţi aerul din baie proaspăt şi fără toxine.

Alte idei pentru decorarea băii

  • Era toaletei

  • Băi pline de culoare

  • Obţineţi sugestii de top de la un angajat al hotelului