De ce miroase toaleta mea?

Toaleta dvs. miroase, dar nu sunteţi sigur de ce?

Toaletele sunt, de obicei, parazitate de mirosuri persistente şi, uneori, motivul este destul de greu de aflat. Toaleta poate fi curăţată şi împrospătată regulat, dar mirosul poate continua să persiste.

Cu toate acestea, există întotdeauna un motiv pentru care toaleta dvs. miroase! Iată câteva dintre cauzele mai puţin evidente, precum şi câteva sfaturi despre cum puteţi alunga aceste mirosuri persistente pentru totdeauna şi a vă asigura că toaleta dvs. miroase plăcut în fiecare zi.

Ce provoacă mirosurile toaletei mele?

Există trei cauze ale mirosurilor care provin din toaletă pe care le vom prezenta în acest articol. Toate trei sunt cauze comune ale mirosurilor toaletei, dar reprezintă şi zone care sunt adesea uitate în timpul curăţării.

  1. Mucegaiul şi depunerile de sub monturile toaletei, combinate cu urina
  2. Algele din bazinul toaletei
  3. Gaze care se scurg din canalizare

1. Cum puteţi scăpa de mirosul de urină

Mirosul de urină adesea persistă în jurul toaletei, abia observat. Adesea, mirosul nu este foarte strident. Cu toate acestea, este întotdeauna o senzaţie neplăcută să intri într-o toaletă care miroase astfel. Mirosul de urină este atât de prevalent pentru că poate proveni din zone pe care nu le curăţăm atât de regulat. Chiar dacă vasul toaletei este impecabil şi bazinul străluceşte, mirosul de urină poate persista. Motivul este că aceste depuneri mirositoare se ascund adesea în zone mai puţin evidente, sub capacul toaletei sau sub marginea vasului de toaletă. Soluţia este scoaterea şi curăţarea în profunzime a capacului. Scoaterea capacului de toaletă nu trebuie să fie o sarcină complicată. În mod normal, necesită doar deşurubarea a două piuliţe fluture din spatele sistemului. Dacă toaleta dvs. este în stare bună, probabil că puteţi face acest lucru manual.

După scoaterea capacului, îl veţi putea curăţa în detaliu. Cel mai important aspect este că veţi putea curăţa vasul din porţelan acolo unde sunt poziţionate articulaţiile şi monturile capacului. Acestea sunt două zone care nu sunt curăţate niciodată dacă nu scoateţi capacul şi care probabil conţin depuneri de urină care miros. Folosiţi o periuţă de dinţi cu peri duri pentru a ajunge în fiecare colţişor şi asiguraţi-vă că aţi eliminat orice sursă posibilă de miros. O altă sugestie bună este de a spăla capacul şi monturile sub jet de apă foarte fierbinte, scufundând în apă părţile detaşabile, acolo unde este posibil.

2. Cum puteţi scăpa de algele din bazinul toaletei

Multe bazine colectează alge în interior după o vreme, dar acest lucru nu este o problemă de obicei. Totuşi, dacă toaleta nu a fost folosită pentru o perioadă lungă de timp sau dacă a trecut mult timp de la dezinfectarea sau curăţarea bazinului, acesta poate emana un miros stătut. În cazul în care consideraţi că există un exces de alge în bazin, puteţi scăpa de ele prin curăţare amănunţită:

  1. Goliţi bazinul, oprind alimentarea cu apă şi trăgând apa în toaletă.
  2. După golirea bazinului, aplicaţi un agent de curăţare pentru toalete standard, cum ar fi soluția de curățare Bref şi frecaţi cu o perie cu mâner lung (dar nu aceeaşi pe care o folosiţi în interiorul vasului toaletei - este recomandat să păstraţi aceste zone ale toaletei complet separate).
  3. După ce aţi curăţat bazinul, este o idee bună să folosiţi o tabletă de curăţare pentru bazin.

Sugestie de top: există o cauză foarte comună a mirosului stătut din baie, care este adesea ignorată şi poate să nu aibă nicio legătură cu toaleta. Dacă aveţi periuţe de dinţi depozitate într-un suport sau un vas sigilat, baza acestui suport tinde să păstreze umezeală şi să capete un miros neplăcut în timp. Este un miros despre care multe persoane presupun că vine din toaletă şi, în consecinţă, iau măsurile nepotrivite.

3. De ce toaleta mea are miros de canalizare?

Dacă toaleta dvs. are miros de canalizare, atunci există o problemă majoră. Toaleta modernă este concepută pentru a menţine astfel de mirosuri de canalizare la distanţă, utilizând un racord pentru a izola camera de mirosul sistemului de canalizare şi o ţeavă (gură de aerisire) pentru a asigura eliberarea gazelor toxice. Dacă acestea nu funcţionează, există trei cauze probabile:

  1. Dacă nu aţi folosit toaleta de mult timp, atunci apa de la bază poate să se fi evaporat, lăsând un spaţiu gol prin care aerul din canalizare poate scăpa. Dacă acesta este cazul, soluţia este foarte simplă: trebuie doar să trageţi apa!
  2. Dacă există o fisură în ţeava de aerisire sau dacă aceasta este blocată, este posibil ca mirosurile din canalizare să ajungă în casă. Dacă este doar blocată, puteţi accesa partea superioară a ţevii pentru a rezolva această problemă pe cont propriu. În caz contrar, este de domeniul unui instalator profesionist.
  3. În final, mirosurile de canalizare pot fi cauzate de fisuri ale conductelor de evacuare din spatele toaletei sau de garniturile rupte dintre aceste conducte şi toaletă. În astfel de situaţii, cu excepţia cazului în care vă pricepeţi foarte bine la soluţii artizanale, este recomandat să chemaţi un instalator profesionist pentru a rezolva problema.

Cum puteţi păstra mirosul proaspăt al toaletei

Pentru cei care nu au o toaletă cu bazin uşor accesibil, o soluţie pentru majoritatea problemelor discutate în acest articol, precum şi pentru mirosurile zilnice, este utilizarea unui odorizant. Amplasaţi un odorizant Bref Blue Aktiv pe marginea vasului de toaletă şi bucuraţi-vă de apa albastră a toaletei pentru următoarele 250 de folosiri. Astfel nu doar vasul toaletei este curăţat, ci întregul mecanism este menţinut la distanţă de depunerile de calcar.

Toaleta dvs. miroase, dar nu ştiţi de ce? - Avem răspunsurile. Cele mai comune cauze ale mirosurilor misterioase de toaletă + cum le puteţi combate!

Mai multe idei pentru dvs. şi baia dvs.

  • Pe locuri, fiţi gata. Start! Curăţarea toaletei sub presiunea timpului

  • Transformaţi-vă baia într-o încăpere plină cu flori

  • Băi pline de culoare