Expert în curăţenie. Sugestii de top de la o persoană care se ocupă de curăţenia hotelului

Curăţarea toaletelor este o sarcină pe care toţi trebuie să o facem, dar majoritatea dintre noi trebuie să o cureţe pe cea pe care o foloseşte. Pentru Leonie, care lucrează la un hotel din Munchen, curăţarea unei mulţimi de toalete, băi şi camere este o sarcină zilnică. Am însoţit-o într-o zi normală de lucru şi am rugat-o să ne ofere câteva sugestii despre cum aduce băile la strălucire.

„Curăţenia este foarte importantă pentru noi. Suntem un hotel mic şi prietenos, dar oaspeţii noştri se aşteaptă la camere şi băi impecabile - şi este în responsabilitatea mea să le ofer asta.“

Sugestia 1: importanţa uscării complete după spălare

Discutam într-una dintre camerele mai mici, o cameră cu pat dublu şi cu baie compactă. Am întrebat-o cât durează în mod normal curăţarea unei astfel de băi.

„Pentru a curăţa una dintre aceste băi mai mici, am nevoie de 10-15 minute pentru întreaga cameră. Încep cu toaleta, folosesc peria şi agenţii de curăţare. Apoi continui în jurul vasului şi bazinului folosind cremă anti-calcar - şi acest burete îmbibat în apă fierbinte. După aceea trebuie să usuc pereţii şi suprafeţele. De obicei, folosesc prosoape de hârtie pentru aceasta şi, dacă pata este persistentă, mai adaug puţină substanţă pentru a o elimina. Uscarea este foarte importantă. Dacă nu usuci cum trebuie, pe suprafeţe vor apărea pete şi murdărie. Totul trebuie păstrat separat. Aşa că folosesc găleata roşie pentru toaletă şi, apoi, apa din cea albastră pentru restul băii. De asemenea, apa trebuie schimbată de la o cameră la alta. Şi mănuşile la fel. Trebuie să îţi scoţi mănuşile după ce termini curăţarea toaletei şi continui cu restul camerei.“

Sugestia 2: periuţa de dinţi este un instrument important pentru eliminarea calcarului şi mucegaiului

Leonie discuta cu noi înconjurată de un sortiment extensiv de echipament de curăţare şi am întrebat-o ce sunt unele dintre acestea şi care sunt cele mai utile pentru ea.

„Soluţia anti-calcar este foarte utilă pentru aproape întreaga baie. Se numeşte lapte abraziv de spălare [se uită la recipient] şi îl folosesc pentru a elimina orice pată de pe gresia albă. Este foarte bună pentru îndepărtarea petelor maronii, similare celor de arsură, care apar între plăcile de gresie sau la baza cabinei de duş. O folosesc împreună cu o periuţă de dinţi, frecând ferm spaţiile dintre plăcile de gresie [demonstrând în timp ce explică] şi eliminând orice urmă de calcar şi mucegai. Periuţa de dinţi este un instrument pe care îl folosesc pentru orice. Este foarte utilă pentru îndepărtarea petelor mici."

Sugestia 3: întreţinerea siliconului şi umpluturilor este foarte importantă pentru păstrarea curăţeniei în baie

Baia arăta într-adevăr curată! Totul avea un aspect nou-nouţ şi nu exista nicio urmă de depuneri de calcar sau mucegai, pe care le putem găsi de obicei ascunse în colţuri, chiar şi în baia celor mai sârguincioşi proprietari. Am întrebat-o pe Leonie cum reuşeşte să menţină hotelul atât de imaculat.

„Este foarte important să întreţii baia; în special să refaci rosturile dintre plăcile de gresie sau acolo unde cabina de duş este fixată de perete. De aceea, deseori folosim puţină umplutură sau reaplicăm stratul de silicon. Dacă stratul de silicon se deteriorează sau perforează, acesta va fi întotdeauna murdar şi înnegrit“.

Indiferent de problemă, există o soluţie

Leonie se apropia de final şi nu mai este nevoie să spunem că, cu tot de conversaţie, i-a luat considerabil mai mult de cele 15 minute pe care le-a estimat. Dar, înainte de a ne despărţi, am întrebat-o dacă are vreo poveste particulară despre oaspeţi murdari şi cum a făcut faţă situaţiei.

„Face parte din muncă, aşa că nu poţi să te superi.
Cel mai urât este când oamenii aduc mâncare în cameră sau fumează. Uneori avem pete de paste şi sos pe covorul din cameră. Pentru acest gen de pete nu prea ai ce face şi, uneori, trebuie să înlocuim o bucăţică mică din carpetă. Săptămâna trecută cred că o doamnă şi-a vopsit părul. Baia era plină de pete roşii, pe bazin şi pe pereţi. A trebuit să frec o bună bucată de vreme cu periuţa pentru a scoate petele! Dar nu poţi să te plângi cu adevărat oaspeţilor. Ei fac ce doresc şi noi trebuie să acceptăm asta. După cum am spus, face parte din muncă“.

Mic înseamnă frumos

Leonie, originară din Grecia, trăieşte în Germania de 3 ani şi a lucrat la acest hotel în tot acest timp. Pentru că este un hotel mic, ea trebuie să facă aproape totul. Să se trezească devreme şi să prepare micul dejun, să lucreze la recepţie şi să întâmpine oaspeţii şi, desigur, să cureţe camerele.

„Prefer să lucrez într-un hotel mic. Deşi ai mai multe de făcut şi poate că este mai greu să lucrezi într-un spaţiu mic, în general, este mult mai plăcut să lucrezi într-un astfel de hotel, în care oaspeţii te cunosc, iar noi suntem doar o echipă mică care îi serveşte. Este mai personal“.

Sugestiile menajerei experte a hotelului ne arată cum reuşeşte să îşi păstreze locul de muncă curat şi ordonat.

Mai multe idei geniale pentru curăţenie

  • Curăţarea toaletei

  • Transformaţi-vă baia într-o încăpere plină cu flori

  • Nu trebuie să suportaţi o toaletă mirositoare - citiţi aceste sugestii!