Skip to Content

Ghidul tău complet pentru parfumuri de baie

După ce te-ai ocupat de igienizarea băii (adică te-ai asigurat că e curată și fără germeni), urmează să te ocupi de mirosul pe care îl va avea baia ta. Alegerea parfumului face diferența în camera care este destul de sensibilă la mirosuri.

Aromele din baie ar trebui alese cu grijă, pentru că trebuie să fie plăcute, dar nu foarte puternice în același timp și ar fi ideal să se potrivească cu stilul de ansamblu din baia ta. Asta pentru că parte din experiența pe care o ai într-o baie e dată parfum. Dar cum să alegi parfumul potrivit pentru baia ta? Cum să faci acel buchet perfect de arome? Am adunat o listă de parfumuri potrivite pentru toate gusturile, stilurile și ocaziile.

Parfum fresh de pin

Perfect pentru primăvară. Ia niște frunze de pin și adu astfel mirosul alpin la tine în baie. Folosește Bref Power Aktiv Pine pentru a stabili o aromă de bază, pe care o poți intensifica apoi cu aroma alpină, folosindu-te de frunze sau conuri de pin. Pentru un efect și mai sporit, poți folosi frunze de pin și în vasul de toaletă. Apoi ia puțin timp să simți aroma care te va transporta într-o vale alpină împădurită. Nimic nu miroase mai proaspăt! Aroma de pin se potrivește perfect într-o baie cu stil nordic. Aromele lemnoase se combină cu lemnul natural din care este făcută mobila din decor.

Ocean Fresh

Dacă ești o fire sportivă, mirosurile proaspete de ocean îți vor da acel impuls de care ai nevoie pentru a ieși afară sau pentru a face lucrurile să se întâmple. Această aromă va da băii tale senzația de curățenie și prospețime absolut necesare. Folosește Bref Blue Activ în toaletă pentru a obține acea senzație de prospețime revigorantă care va pătrunde în întreaga cameră. Ca să întărești această temă, de ce să nu cumperi articole de toaletă care să se potrivească? Săpunurile, gelurile de duș și deodorantele pot fi găsite și în arome de inspirație marină. Această alegere în ceea ce privește aroma se potrivește de altfel oricărei băi. Iar dacă baia ta are tonuri de albastru, mirosul nu va face decât să dea coerență stilului.

Petale de trandafir

Parfumul de sepia te ajută să te relaxezi într-o baie special decorată in stilul unui centru de SPA. O baie lungă și o carte bună se numără printre cele mai relaxante activități care implică, de asemenea, mirosuri. Tonurile blânde și liniștitoare ale aromei petalelor de trandafiri se pot obține cu ajutorul lumânărilor, a parfumurilor sau a uleiurilor. Poți adăug boluri cu petale sau cu flori uscate (poți să îți faci, de asemenea, propria apă de trandafiri prin fierberea petalelor). Apoi folosește Bref Blue Aktiv Fresh Flower pentru a completa paradisul aromatic pe care tocmai l-ai creat. Parfumul de trandafiri se potrivește foarte bine în băile în stil victorian. Acesta evocă imagini cu budoare confortabile, mobilier elegant și modele florale.

Flori de iasomie

Pentru senzații romantice în unul dintre cele mai intime locuri din casă, folosește iasomia. Această aromă cât se poate de feminină este asociată cu senzualitatea. Amestecul de tonuri de lemnoase și florale te va purta într-un univers al fanteziei. Lumânările parfumate au un parfum puternic de iasomie și ajută la crearea unei atmosfere încântătoare, opulentă, excelentă pentru a face o baie lungă. Tot ce trebuie să mai faci e să adaugi în cadă câteva petale de iasomie pentru a intensifica parfumul. Folosește iasomia și în decorul de interior, ca de exemplu în perdelele roșii.

Citrice

Fac bule, emană energie și sunt sinonime cu distracția: aromele fructate te fac să te simți bine. Pune pe repeat hit-urile disco și dansează liber, lasă grijile deoparte și începe-ți ziua cum trebuie. Folosește Bref Perfume Switch și obține astfel aroma de citrice care îți va reda energia. Sau trezește-te cu Duo-Activ Lemon. Săpunurile și accesoriile de toaletă ajută la crearea atmosferei. Mirosurile citricelor se potrivește de minune cu băile colorate, care emană energie.

Eucalipt

Unul dintre cele mai revigorante mirosuri, nimic nu curăță aerul mai bine ca extractul de eucalipt. Oarecum acetic, dar și dulce în același timp, eucaliptul este aroma potrivită care inspiră curățenie și sănătate. Dacă vei alege eucaliptul, te vei simți curățat și revigorat. Folosește Bref Blue Activ Eucalyptus pentru a avea acest miros proaspăt și în toaleta ta, miros care ține săptămâni întregi. Mirosul de eucalipt se potrivește cu un stil modern, de regulă băi în tonuri albe.

Levănțică

Una dintre cele mai liniștitoare și relaxante arome, parfumul de levănțică, este perfect atunci când vrei să alungi stresul și să te relaxezi la finalul unei zile lungi. Această plantă este utilizată de secole în diferite scopuri medicinale, inclusiv pentru a trata anxietatea și pentru a combate insomnia și depresia. Este un miros minunat de avut în sanctuarul tău de liniște. Este bine să ai în casă levănțică proaspăt tăiată, dar te poți bucura de aroma ei și sub alte forme, precum lumânări, săpunuri sau odorizante de cameră. Se potrivește într-o baie în stil rustic, cu mobilier în culori pastelate.

Mere

Merele au fost asociate dintotdeauna cu sănătatea și prospețimea. Ne duc cu gândul la livezi și zile de vară. Produsele cu aromă de mere crează o atmosferă curată și lejeră la tine în baie. Te fac să te simți revigorat.

Vibrații tropicale

Ce-ai zice de niște vibrații tropicale în rutina ta de dimineață, numai bune pentru a începe o nouă zi. Tonuri de nucă de cocos și ananas te vor învălui în atmosfera tropicală. Ce-ar fi să celebrezi astfel fericirea de a trăi încă o zi?

Găsește parfumul potrivit pentru baia ta. Combină produsele potrivite și parfumurile naturale cu stilul în care este decorată baia ta pentru a obține o temă coerentă a băii.