Skip to Content

Cum să profitaţi la maximum de o baie mică?

Oricine îşi doreşte o baie perfectă, care să poată găzdui toate articolele esenţiale pentru baie, fără a crea un aspect congestionat şi aglomerat. În special dacă aveţi o baie mică, este tot mai greu să faceţi ca toate lucrurile de care aveţi nevoie să încapă în ea. Fiecare decizie legată de design, culoare sau decoraţiuni pe care o faceţi pentru baia dvs. minusculă trebuie să fie gândită cu atenţie. Prin urmare, este o idee bună să adăugaţi caracteristici în baia dvs. care oferă iluzia de spaţiu mai mare; astfel de idei inteligente v-ar putea ajuta cu adevărat să perfecţionaţi puţinul spaţiu pe care îl aveţi!

Modificări de design pentru o baie mică

Există mai multe designuri care vă pot inspira pentru baia dvs. mică, pe care le puteţi găsi online. Dacă nu plănuiţi să cheltuiţi mult cu acest proiect de renovare, poate că o sugestie bună este să respectaţi designul original, dar să adăugaţi caracteristici care l-ar putea complimenta. Poate exista un colţişor cu care pur şi simplu nu ştiţi ce să faceţi. În loc de a cheltui o mulţime de bani eliminând acest detaliu arhitectural din baia dvs., vă puteţi folosi creativitatea pentru a găsi modalităţi de a accentua frumuseţea acelui colţişor.

Măsuţă de toaletă rotundă

Dacă aveţi o baie mică pătrată, trebuie să optaţi pentru o măsuţă de toaletă rotundă în loc de una pătrată. Muchiile ascuţite ale piesei pătrate vor face ca spaţiul să pară mai aglomerat. Mai mult, juxtapunerea a două forme diferite: pătrate şi cercuri, va face baia mai atrăgătoare vizual.

Oglinzi pe perete

Fiecare designer de interior profesionist este conştient de magia oglinzilor. Oglinzile sunt grozave pentru spaţii mici, pentru că le supra-dimensionează. O sugestie grozavă pentru ca baia dvs. mică să arate mai mare este alegerea unei oglinzi mai mari; poate avea chiar dimensiunea peretelui din spatele măsuţei de toaletă. Aceasta nu este numai o idee de design incredibilă, dar şi una extrem de practică, în special pentru cuplurile care se ceartă pe oglindă în fiecare dimineaţă. Dacă nu puteţi instala o oglindă la dimensiunea peretelui, optaţi pentru oglinzi ovale. Acestea vor face ca tavanul să pară mai înalt şi, de asemenea, sunt la modă.

Montaţi robinetul

Puteţi opta şi pentru un robinet sau o chiuvetă cu montare pe perete, în locul unei mari care ocupă tot spaţiul din baia dvs. mică. Astfel veţi elibera mult spaţiu; puteţi folosi chiar şi zona de sub ea, pentru a crea rafturi pentru depozitare suplimentară. Sunt câteva designuri disponibile pe piaţă, cu forme diferite, pentru a corespunde fiecărei dimensiuni de baie.

Profitaţi de uşa băii

Orice spaţiu din baie trebuie să fie folosit în mod inteligent, prin urmare tratarea uşii ca un spaţiu redundant ar fi o adevărată greşeală. Puteţi monta rafturi deasupra uşii pentru a depozita toate articolele pentru care altfel nu aţi fi avut loc. Mai mult, montarea suportului pentru prosoape pe uşă, şi nu pe perete, este, de asemenea, o decizie bună pentru folosirea eficientă a spaţiului.

Borcane din sticlă pentru articolele esenţiale de uz zilnic

Aţi achiziţionat produse cosmetice şi de îngrijire a pielii noi, pe care le folosiţi zilnic, dar nu aveţi spaţiu pentru ele în baie. Achiziţia de borcane din sticlă pentru depozitarea tuturor acestor produse este o idee minunată. Aceste piese decorative uşoare pot fi aşezate lângă chiuvetă sau pe oricare dintre rafturile pe care plănuiţi să le instalaţi în baie. Cel mai important aspect este că aceste borcane vor minimaliza aglomerarea din spaţiile mici şi vor face ca totul să arate mai organizat.

Iluminare pentru tavan

Doriţi să vă machiaţi în baie, dar lipsa iluminării pentru acest spaţiu mic poate fi descurajatoare pentru dvs. Ar trebui să investiţi într-o iluminare bună pentru tavanul din baia dvs. Există mai multe opţiuni disponibile de corpuri de iluminat pentru tavan pe piaţă, care vă permit reglarea luminii în funcţie de dispoziţie. Aşadar, acum vă puteţi bucura atât de o iluminare mai bună în timp ce vă machiaţi, cât şi de strălucirea unei lumini gălbui calde, în timp ce vă răsfăţaţi în cadă.

Uşă din sticlă versus perdele

Deşi uşile din sticlă pentru duş fac baia să pară mai mare, acestea pot avea nevoie de mult spaţiu pentru a fi deschise sau închise. Prim urmare, o opţiune mai bună poate fi găsirea unor perdele simpatice sau a unor uşi din sticlă glisante. Asiguraţi-vă că folosiţi produsele de curăţare pentru a le curăţa regulat, pentru menţinerea aspectului igienic şi strălucitor.

Culoarea potrivită

Culoarea vopselei pe care o alegeţi pentru o cameră mică afectează cu adevărat cât de încăpătoare pare aceasta să fie. Dacă aveţi o baie mică, trebuie să alegeţi opţiuni mai deschise şi mai neutre pentru schema de culori. Nu numai că baia dvs. va arăta mai mare, dar veţi avea parte şi de un spaţiu mic mai luminos. Puteţi chiar opta pentru modele mari pe perete, spre exemplu un design cu dungi mari în culori deschise va face ca baia dvs. să arate mai mare decât este de fapt. Totuşi, asta nu înseamnă că nu va exista nimic colorat în baia dvs. Cu siguranţă puteţi adăuga o pată de culoare pe alocuri, cu ajutorul pieselor decorative sau a articolelor esenţiale pe care le păstraţi în baie, cum ar fi prosoape sau cadre de oglindă.

Folosirea plăcilor de gresie şi faianţă potrivite

Un lucru inteligent de făcut atunci când selectaţi gresia şi faianţa pentru baia dvs. este să alegeţi aceleaşi nuanţe pentru pereţi şi pentru podea. Puteţi alege aceleaşi plăci cu cele pentru perete chiar şi pentru incinta căzii. Aceste tehnici vor face ca baia dvs. să aibă aspectul unei singure plăci unice de marmură, pârând, astfel, mai mare.

Articole mobile

Nu aveţi suficient spaţiu pentru a monta elemente de perete sau pentru a păstra totul pe rafturi. Prin urmare, puteţi găsi mai multe obiecte mobile în casă sau de cumpărat pe care să le folosiţi în baie. Poate o masă cu bază deschisă sau una cu roţi ar fi ideală. Băile mici pot părea spaţii mici şi congestionate la început, dar cu ideile de design şi decoraţiile potrivite, puteţi să o faceţi să arate perfect.

Exploraţi mai mult

  • Soluţii de depozitare inteligente pentru baie

  • V-aţi săturat să faceţi curăţenie în baie?

  • Evitaţi aceste greşeli în baie