Skip to Content

Sugestii pentru a păstra baia curată mai mult timp

După o zi agitată la serviciu, nimănui nu îi place să revină într-o casă dezordonată. Aţi vrea ca totul să fie la locul lui atunci când ajungeţi acasă, pentru a putea savura o baie liniştită şi relaxantă la lumina lumânărilor. Curăţarea casei, în special a băii, pare o sarcină consumatoare de timp, pe care am dori să o evităm aproape de fiecare dată. Mai mult, o cadă de baie murdară cu toate produsele cosmetice împrăştiate în jurul chiuvetei, cu siguranţă nu este o privelişte plăcută pentru ochi. De aceea este important să păstraţi baia curată, nu numai din motive de igienă, ci şi pentru satisfacţia dvs. mentală. Aşadar, o baie curată şi ordonată este visul oricui!

Curăţaţi baia pe măsură ce o folosiţi

Este important să vă asiguraţi că baia rămâne curată după fiecare folosire, pentru a nu fi nevoie să treceţi prin sarcini de curăţare de lungă durată de fiecare dată când aveţi oaspeţi. O sugestie bună este să aveţi întotdeauna role de hârtie igienică şi produse de curăţare la dispoziţie. Trebuie să le păstraţi în dulapul din baie pentru a fi disponibile pentru fiecare folosire rapidă. Păstraţi întotdeauna un mop ascuns în spatele uşii, pentru a nu fi nevoit să treceţi peste nicio baltă de apă atunci când intraţi în baie.

Achiziţionaţi o perdea din pânză

Dacă vă temeţi de bacterii sau, ca majoritatea dintre noi, doriţi să evitaţi contactul cu microbii, este important să păstraţi zona băii curată. O perdea pentru duş este locul cel mai bun pentru formarea biofilmului, aşadar, o perdea din pânză este un bun mod de a începe. Sunt mai uşor de curăţat şi de schimbat. O puteţi selecta pe cea care se potriveşte cu estetica dvs. şi asiguraţi-vă că o curăţaţi regulat, pentru a nu permite dezvoltarea bacteriilor nedorite în baie.

Capacul jos

Stropii sar în sus atunci când trageţi apa; prin urmare, este esenţial să ţineţi capacul închis atunci când faceţi aceasta. O altă sugestie folositoare este folosirea clorului pentru curăţarea toaletei. Trebuie doar să adăugaţi un sfert de cană în vasul de toaletă şi să lăsaţi să acţioneze un timp înainte de a trage apa. Trebuie să faceţi aceasta cel puţin o dată pe săptămână, pentru ca toaleta să rămână curată şi pregătită pentru a fi folosită în orice moment. Dacă vreţi să mergeţi şi mai departe, vă puteţi prepara propriile tablete efervescente pentru curăţarea toaletei. Nu aveţi nevoie decât de bicarbonat de sodiu, săpun pentru vase şi acid citric pentru acest proiect artizanal. Este evident că nu veţi avea întotdeauna timp să faceţi aceasta, prin urmare, există câteva produse de curăţat toaleta disponibile pe piaţă pe care le puteţi folosi. Bref  Soluție de Curățare curăţă toaletă uşor şi acoperă suprafaţa cu un strat protector care împiedică murdăria să adere de vasul de toaletă.

Cum puteţi depozita lucruri în baie?

Nu este recomandat să vă lăsaţi produsele cosmetice, în special periile pentru machiaj, împrăştiate prin baie după ce aţi terminat de aplicat machiajul. Puteţi achiziţiona borcane estetice pentru a le depozita. Dacă le lăsaţi în aer deschis, acestea vor atrage bacterii. Mai mult, uscaţi-vă periuţa după fiecare utilizare şi asiguraţi-vă că recipientul în care o puneţi este curăţat regulat. În plus, depozitarea corespunzătoare nu este importantă doar în scopuri igienice, dar va reduce şi volumul de articole care stau în jurul chiuvetei.

Spălaţi podeaua regulat

Trebuie să vă asiguraţi şi că podeaua băii este curată în orice moment. O podea murdară în baie înseamnă că deplasaţi microbii din baie în toată casa atunci când o părăsiţi. Investiţi într-un mop de calitate şi uşor de folosit pentru baie. Un mop lavabil ar fi o alegere mai bună, pentru că vă permite să îl spălaţi în mod frecvent.

Ce puteţi face cu o baie mirositoare?

Abia aşteptaţi o baie bună după o zi aglomerată, dar mirosul neplăcut al căzii vă dezamăgeşte. Cu siguranţă este vorba despre biofilmul care se formează în cadă. Cea mai bună metodă de remediere este să turnaţi în scurgere o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu şi o cană de oţet. Lăsaţi să acţioneze un timp, după care curăţaţi cada cu apă fierbinte. Soluţia mai convenabilă este Bref Color Water. Formula sa de curăţare elimină calcarul, reîmprospătează şi igienizează chiar şi între folosiri.

Trebuie să eliminaţi dezordinea

Este important să menţineţi o ordine în interiorul dulăpiorului pentru medicamente. Aceasta va asigura accesul uşor, dar va crea şi un aspect organizat în baia dvs. Aruncaţi ambalajele folosite ale produselor pe care le utilizaţi, cu excepţia cazului în care aveţi cu adevărat nevoie de ele, şi montaţi suporturi adecvate pentru prosoape pe perete. O baie organizată este pentru mulţi o baie curată!

Kit de prim ajutor pentru baia dvs.

După ce vă asiguraţi că totul este curat şi la locul lui în baia perfectă, trebuie să creaţi o cutie pentru depozitarea tuturor agenţilor de curăţare, inclusiv produsele de curăţare pe care le folosiţi regulat. Această cutie trebuie să conţină şi şerveţele dezinfectante sau alte produse de curăţare rapidă disponibile pe piaţă. Acestea trebuie să fie uşor disponibile pentru curăţarea urmelor de apă de pe dulăpiorul de medicamente sau a stropilor de pastă de dinţi, atunci când este nevoie. De asemenea, în această cutie puteţi păstra foiţele pentru uscător. Acestea sunt utile dacă trebuie să ştergeţi praful de pe uşa, rafturile sau chiar podeaua băii. Nu trebuie să scoateţi aspiratorul pentru orice sarcină mică. Un început curat al zilei este mai important decât credeţi.

Un spaţiu privat curat, ordonat şi îngrijit face minuni: vă destinde dispoziţia şi vă ajută să vă relaxaţi fără a vă îngrijora cine va curăţa chiuveta sau va trage apa în toaletă. Prin urmare, folosiţi aceste sugestii uimitoare pentru a păstra baia curată pentru o perioadă mai lungă de timp.

Aruncaţi o privire la...

  • Proiectaţi baia prietenoasă pentru copii

  • Aveţi o baie mică, fără spaţiu suficient?

  • Băi pline de culoare