Skip to Content

Top 10 idei pentru a-ți decora baia

Poți să oferi un nou look băii tale foarte ușor

Deși baia este una dintre camerele cel mai dificil de renovat din întreaga casă dacă vorbim de renovare completă, ea este foarte ușor de decorat, în așa fel încât să capete un look nou. Nu sunt necesare cheltuieli mari, nu trebuie făcute reparații, nu trebuie să schimbi chiuveta sau vasul de toaletă. Poți să obții în schimb un look fresh, prin mijloace mai puțin costisitoare.

1. Perdea de duș

Nu există o modalitate mai simplă de a-ți transforma baia instant decât o nouă perdea de duș colorată. O cortină de duș cu impact mare din punct de vedere vizual poate schimba aspectul întregii băi într-o singură clipă. Perdelele colorate de duș aduc o pată de culoare în orice baie, fie că este mai întunecată, fie că este luminoasă și zugravită în alb. Magazinele online oferă opțiuni nelimitate, inclusiv posibilitatea să îți printezi propriul design sau fotografie pe perdea, dar cel mai bine ar fi să rămâi la opțiunile clasice, încercate și testate, care îți oferă garanția că vor arăta bine:

  • Culori îndrăznețe
  • Teme ce țin de plante și natură
  • Modele care se repetă

Știi cum se spune că ”less is more”, așa că recomandarea noastră este ca, dacă alegi o perdea de duș nouă și colorată, să nu mai aduci și alte elemente de culoare în preajmă. Imprimeurile cu scene marine subacvatice sau personajele tale Disney preferate ar fi bine să rămână pe rafurile din alte camere.

2. Covorașe

Alături de perdeaua de duș, un covor poate să fie elementul central din noua tematică a băii tale. Fie că este atârnat pe perete sau așezat pe podea, un covor este o modalitate mai neobișnuită – dar simplă – de a aduce culoare în baia ta. Pentru că igiena în ceea ce privește covoarele poate deveni dificilă la un moment dat, cel mai bine este să găsești un covor dintr-un material bun, care nu se va mișca sau rupe atât de ușor, cum este de exemplu rogojina sau materiale rezistente la apă. De exemplu, un covor din bambus va supraviețui mult timp la tine în baie. Un covor poate fi o idee bună pentru multe alte spații, dar cel mai indicat este să se potrivească cu restul decorului. De aceea cel mai bine este să găsești întâi covorul și apoi să te ocupi de restul decorațiunilor.

3. Pereți colorați

Redecorarea poate fi un concept care te sperie, asta pentru că te gândești că automat implică multe cheltuieli. Să pictezi sau să colantezi un perete, pe de altă parte, este relativ simplu, dar cu mare impact transformator. Iată câteva idei de lucruri simple pe care le poți face pe un perete:

Imprimeurile cu dungi. Dungile pot face o mare diferență într-o baie fără multe culori sau unicoloră. Să o vopsești poate fi dificil, așa că poți apela la stickere de perete, care sunt destul de ușor de găsit.

Vopsea colorată. Alege o culoare îndrăzneață, pe care o regăsești undeva în baie (poate fi perdeaua de duș sau covorul, de exemplu), găsește o vopsea în respectiva culoare și aplic-o pe o mică porțiune din baie. Poate fi fie un perete întreg, fie o mică porțiune.

Un wallpaper. Această hârtie decorativă poate avea un impact la fel de mare precum vopseaua. Poți alege din numeroase design-uri, fie ceva regal, fie ceva mai mult sau mai puțin elaborat.

4. Oglinzi

Oglinzile sunt atât o necesitate, cât și o binecuvântare pentru orice baie. Adaugă spațiu, luminează și – dacă faci alegerea potrivită – îți stilizează interiorul. Tot ce trebuie să faci pentru a profita la maximum de această posibilitate este să alegi o oglindă cu personalitate. Poți alege o oglindă cu o ramă specială.

5. Sticlă colorată

Sticla colorată crează o ambianță foarte potrivită pentru o baie. Culorile strălucitoare se vor reflecta peste pereții din baie, iar lumina care va intra în baie te va încălzi chiar și într-o zi răcoroasă. Există mai multe moduri prin care poți obține acest efect, unele fiind mai scumpe, altele mai puțin costisitoare. Lămpile de sticlă colorată vor da o atmosferă exotică băii. Dacă vrei sticlă colorată și nu vrei să înlocuiești ferestrele, poți să lipești foi de plastic colorate pe ferestre pentru a obține un efect asemănător (vei crește astfel și gradul de intimitate).

6. Artă

Baia este ultimul loc în care te-ai aștepta să găsești o operă de artă, dar tocmai de aceea lucrul ăsta ar fi cât se poate de interesant și cu impact. Cum ar fi să îți surprinzi musafirii cu un Rembrandt pe peretele din baie sau de ce nu, cu un Van Gogh?  Nu trebuie să fie originalele, în mod evident! Copii din celebrele lor picturi atârnate pe perete e o modalitate cât se poate de ușoară de a-ți diferenția baia și a da un caracter aparte decorului.

7. Suverniruri

Băile sunt locurile perfecte în care poți pune suvenirurile primite de la prieteni sau cumpărate de tine în timpul călătoriilor.

8. Accesorii de la mare

Poți alege ca temă pentru baia ta litoralul, asta pentru că cele mai frumoase vacanțe le-am avut cu toții la mare, nu-i așa?  Este și ușor de reprodus cu ajutorul a câtorva elemente. Cel mai simplu de obținut: cu ajutorul suvenirurilor pe care oricum le cumperi din stațiune. Pot fi scoici, boluri cu pietricele de pe plajă, bărci în miniatură sau sticle cu bărci de jucărie înăuntru – toate sunt amintiri colorate care îți vor înveseli baia numaidecât.

9. Decorații pentru ușă

Din ce în ce mai multe magazine de bricolaj au astfel de mânere decorative pentru dulapuri și uși. Nu numai că sunt ieftine, dar sunt și ușor de aplicat, având un impact deosebit chiar și pentru spațiile foarte mici.

10. Vaze, borcane și boluri

Vei avea nevoie de niște vaze, precum și de câteva borcane și boluri, pe care le poți folosi și pentru a depozita lucruri. Cum în majoritatea băilor predomină albul, e recomandat să aduci o pată de culoare alegând aceste elemente în culori cât mai vii, așa diferența va fi mult mai sesizabilă, mai ales dacă alegi o singură culoare predominantă pentru aceste elemente de decor. Astfel, look-ul băii tale va fi unul cu adevărat fresh.

Tranformă-ți baia rapid și ușor. Este timpul să schimbi stilul băii tale, tocmai de aceea ți-am pregătit aceste 10 tips-uri simple și de impact, cu efort mic.

Află mai multe

  • Era toaletei

  • Baie cu mere și ierburi