Skip to Content

Înfrumusețează-ți baia

Cu toții petrecem mult timp în baie, așa că merită să depunem puțin efort pentru a face din baia un loc special. Ce-ar fi să o transformi în așa fel încât să fie o plăcere și pentru tine pentru oaspeții tăi?

Fie că vrei să schimbi complet look-ul băii tale, fie doar să înfrumusețezi ici și colo câteva aspecte de decor, am adunat câteva idei care să te ajute să faci modificări cu impact la tine în baie.

Baie în stil nordic

Dacă îți place ca baia ta să aibă un aspect cât mai curat și minimalist, precum și materiale naturale, atunci o baie în stil nordic ți s-ar potrivit cel mai bine. Stilul nordic este potrivit pentru spațiile luminoase și aerisite. Lemnul combinat cu plăci de gresie albă crează o senzație de simplitate și de căldură. Tema scandinavă poate fi realizată cu cheltuieli foarte mici. Emailul alb și lemnul se numără printre cel mai puțin costisitoare materiale. Dacă baia ta este amenajată în alb, atunci ai un început bun. Adaugă doar niște rafturi din lemn și, la fel ca în Norwegian wood de la The Beatles, vei fi și tu pe drum către pădurea norvegiană.

Baie în stil rustic

Stilul rustic îl poți crea după propriul gust. Mobilierul este puțin colțuros, accesoriile vintage, iar mobila nu trebuie să fie făcută pe comandă. De regulă, stilul rustic autentic presupune combinația între diferite tipuri de piese de mobilier, nu toate având aceeași proveniență. Dacă baia ta se simte rece sau goală, poți să o „încălzești” puțin dacă adaugi câteva elemente din lemn. Poți să agăți pe perete un mic dulap vopsit sau o oglindă cu un cadru de lemn.

Puțin glamour

Dacă ești în secret o adevărată divă, poți să îți pui în practică visele dând un nou look băii tale. Nu există prost gust când vine vorba de baie. Așadar, scoate candelabrele, oglinzile în stil baroc, robinetele sub formă de diamante și transformă-ți baia într-un palat. Palatul tău Versailles în miniatură.

Stilul minimalist

Cameră curată, minte ordonată, toaletă curată. Dacă îți place să ai un stil de viață cât mai ordonat, atunci un stil minimalist pentru baia ta ți se potrivește cel mai bine, acesta fiind ușor de realizat, este elegant și ușor de întreținut. Linii simple, suprafețe minimale, culori monotone, toate exemplifică stilul minimalist. Ca să obții acest stil, în primul rând trebuie să scapi de toate accesoriile inutile, strânge covorașele, du-le în pivniță și introdu culori simple pe pereți și pe podea. Ca să aibă efectul dorit, stilul minimalist trebuie să aibă linii clare și să inspire ordine.

Prospeţime

Plantele de interior sunt o modalitate bună de a înfrumuseța orice baie, iar dacă ai mai multe, asta ar putea fi tema băii. Lucrul acesta se poate obține relativ ușor și fără prea multe cheltuieli. În plus, plantele se dezvoltă armonios în climatul umed din baie, iar mirosul lor poate acoperi orice alt miros neplăcut. Dar nu uita că plantele au nevoie de îngrijire. Dacă vrei o baie ușor de întreținut, stilul acesta nu este pentru tine.

Baie în stil victorian

Dacă te gândești la o baie în stil imperial, atunci o baie elegantă se poate apropia de atmosfera regală la care poate visezi. Băile în stil victorian sunt din nou la modă, pentru că sunt luxoase și adaugă un strop de grație. Vorbim de o alegere de decor care se potrivește unui spațiu relativ mare. O astfel de baie merită admirată din toate unghiurile, ideal fiind completată de chiuvetă și mobilier în același stil.

Dar nu uita că plantele au nevoie de îngrijire. Dacă vrei o baie ușor de întreținut, stilul acesta nu este pentru tine.

Oglinzile sunt o necesitate. De ce să nu le scoți în evidență?

O perdea de duș colorată îți poate transforma baia.

Potpourri au un impact vizual mare și pe deasupra au un miros plăcut.

Vazele și florile aduc culoare și lumină în orice baie.

Alege o culoare predominantă din decorul băii tale și cumpără un prosop în aceeași culoare – simplu!

“Trebuie doar să începi să te gândești la baia ta pentru a începe să o redecorezi” – Sfaturi simple pentru a-ți transforma baia.

Sfaturi practice

  • Baie cu mere și ierburi

  • Băi pline de culoare