Skip to Content

Expresul curăţeniei: curăţarea toaletei sub presiunea timpului

Uneori, viaţa este prea plină de evenimente pentru a mai avea timp pentru curăţarea toaletei. Însă aceasta nu este o sarcină care trebuie neglijată. Aşadar, pentru persoanele presate de timp, am elaborat o fiţuică pentru a vă ajuta să păstraţi toaleta la standard, cu minimum de efort.

  1. Prevenţie: nu lăsaţi toaleta să se murdărească de la bun început
  2. Întreţinere: utilizaţi tablete şi odorizante pentru a preveni mirosurile neplăcute şi a păstra toaleta proaspătă şi parfumată în permanenţă
  3. Focus: de unde să începeţi curăţarea pentru efect maxim
  4. Eficienţă: alegerea agentului de curăţare potrivit pentru toaletă
  5. Programare: găsirea momentului potrivit

  1. Prevenţie: nu lăsaţi toaleta să se murdărească de la bun început

  Nimeni nu îşi doreşte o toaletă mirositoare, dar nu toţi avem timpul sau înclinaţia pentru a devota ore serioase de muncă manuală pentru păstrarea toaletei ca nou-nouţă. Sugestia noastră principală este foarte simplă: nu lăsaţi toaleta să se murdărească de la bun început. Iată cum:

  Frecaţi vasul cu peria după fiecare folosire a toaletei. O metodă simplă de a evita mirosul excesiv al toaletei şi depunerile de calcar şi de a păstra vasul curat este de a vă asigura că lăsaţi toaleta în stare perfectă după fiecare vizită. Aceasta înseamnă că nu trebuie să folosiţi peria doar atunci când credeţi că este necesar, ci de fiecare dată. Folosiţi peria în jurul vasului timp de 20 de secunde, cu un strop de agent de curăţare, frecaţi o dată sub nivelul apei, o dată deasupra nivelului apei şi o dată în jurul părţii superioare, sub margine. Poate dura o vreme până deprindeţi această rutină, dar gândiţi-vă la beneficiile de economisire a timpului. Dacă reuşiţi, este posibil să nu mai fie niciodată nevoie să curăţaţi toaleta!

  Burete pregătit! Păstraţi un burete sau o lavetă chiar lângă toaletă şi curăţaţi orice murdărie atunci când apare. Ştergeţi o dată capacul vasului cu o lavetă şi agent de curăţare cu pulverizare pentru baie şi veţi scăpa de petele de urină şi de mirosuri înainte de a deveni persistente.

  2. Întreţinere: utilizaţi odorizante de toaletă pentru a preveni mirosurile neplăcute

  O toaletă mirositoare este similară unei probleme legate de transpiraţie: atunci când observaţi că există un miros, este deja prea târziu. Ceea ce doriţi cu adevărat este să preveniţi mirosul înainte de a apărea. Cea mai bună cale de a controla această situaţie este şi cea mai eficientă din punct de vedere temporal. Trebuie doar să utilizaţi tablete şi odorizante pentru toaletă şi puteţi limita depunerea calcarului, precum şi apariţia bacteriilor şi a mirosurilor aferente. Depunerile de calcar sunt un mediu fertil pentru bacterii, aşa că asiguraţi-vă că eliminaţi orice urme lăsate de apa dură după fiecare folosire.

  Odorizante pentru toaletă
  Odorizantul este fixat pe marginea vasului de toaletă şi distribuie agenţi de curăţare direct, eliberând mirosuri plăcute pe măsură ce trageţi apa şi asigurându-vă că apa din toaleta dvs. este întotdeauna curată şi proaspătă.

  Acest produs este foarte uşor de folosit, și are o putere de lungă durată de a menţine toaleta curată şi fără miros, fără ca dvs. să ridicaţi vreun deget. Este esenţial pentru persoanele presate de timp.

  3. Focalizarea eforturilor: de unde să începeţi curăţarea pentru efect maxim

  Atunci când vă gândiţi la curăţarea toaletei, vă gândiţi că trebuie să frecaţi cu peria cu braţul băgat adânc în vasul toaletei? Ar putea fi o greşeală. De fapt, mirosurile şi microbii pe care încercaţi să îi eliminaţi sunt, deseori, localizaţi pe părţile superioare.

  Focusul 1: curăţaţi mai întâi sub marginea vasului
  Dacă vă îngrijorează mirosurile toaletei, atunci curăţarea zonei de sub marginea vasului este prima prioritate. În timp ce multe persoane presupun că petele şi urmele din vas cauzează mirosul toaletei, de fapt acesta provine de sub marginea vasului, unde se ascund adesea microbii cei mai mirositori. Aşadar, dacă vă grăbiţi, începeţi de sus. Împingeţi peria sub marginea vasului şi frecaţi de jur împrejur. Faceţi aceasta de câteva ori şi trageţi apa.

  Focusul 2: partea superioară a vasului de toaletă
  Un alt loc predilect pentru pete şi mirosuri, în special mirosul de urină, este partea superioară a vasului. Din nou, rezistaţi tendinţei naturale de a adânci peria în vasul toaletei şi, în schimb, luaţi buretele sau laveta şi ştergeţi în amănunt această zonă. Asiguraţi-vă că acoperiţi toate monturile şi fitingurile capacului, până în spatele acestuia.

  Focusul 3: capacul vasului de toaletă
  Nu neglijaţi curăţarea capacului toaletei. Din nou, este o zonă în care mirosurile neplăcute, în special cel de urină, pot persista. Folosiţi un agent de curăţare standard cu pulverizare pentru baie şi o lavetă şi ştergeţi capacul. Nu uitaţi articulaţiile şi monturile - adesea, acestea sunt zonele cele mai periculoase când vine vorba de mirosuri neplăcute.

  Focusul 4: racordul
  OK, acum vă puteţi avânta cu toată forţa pentru a folosi peria la baza vasului toaletei. Totuşi, ţineţi cont, aceste pete maro nu sunt uşor de eliminat şi trebuie să le lăsaţi pentru o zi în care aveţi timp serios şi forţă fizică pentru această sarcină.

  4. Eficienţă: alegerea agentului de curăţare potrivit pentru toaletă

  Există o mulţime de agenţi de curăţare pentru toalete la dispoziţia dvs., de la soluţii naturale preparate domestic la înălbitor. Totuşi, pentru cei care caută o soluţie rapidă, un agent de curăţare bun pentru toaletă este întotdeauna răspunsul. Iată de ce:

  Soluţii naturale: este evident că sunteţi prea presat de timp pentru a începe să vă creaţi propriile poţiuni. Poţiuni care ar putea să eşueze la eliminarea acelor pete şi mirosuri dificile - uitaţi de acest lucru.

  Agenţi de curăţare pentru toaletă extra-puternici: uneori aveţi nevoie de puţin mai multă putere în agentul de curăţare pentru toaletă, pentru curăţenia ocazională: dacă toaleta dvs. a devenit prea murdară sau dacă doar vreţi să faceţi o curăţenie amănunţită şi în profunzime. Gama Soluție de Curățare este perfectă pentru curăţarea ocazională, pentru a scăpa de depuneri de calcar şi murdărie, deasupra şi sub nivelul apei, şi pentru a restabili albul strălucitor al vasului de toaletă.

  5. Programare: găsirea momentului potrivit

  Există vreodată vreun moment potrivit pentru curăţarea toaletei? Sigur că da! - trebuie doar să vă folosiţi imaginaţia. Gândiţi-vă la o perioadă de timp care este întotdeauna liberă pentru dvs. şi umpleţi-o cu bucuria unei sarcini murdare, dar bine făcute. Poate că înainte de a pleca la serviciu sau înainte de a ieşi în oraş vineri seara sau cât timp aşteptaţi ca masa să fie gata.

  Faceţi două lucruri în acelaşi timp, pentru mai mult eficienţă: curăţarea toaletei nu consumă atât de multă energie mentală. Aşa că, în timp ce mâinile dvs. sunt ocupate, de ce să nu vă ocupaţi mintea cu altceva? Puteţi asculta un podcast? Puteţi învăţa o limbă străină? Puteţi să vă ocupaţi de un apel telefonic pe care l-aţi tot amânat? Faceţi acest lucru şi veţi transforma curăţarea toaletei dintr-o sarcină într-o oportunitate de dezvoltare.

  Vă grăbiţi? Reduceţi timpul necesar pentru curăţarea toaletei. Idei simple pentru a face curăţarea toaletei mai rapidă şi mai eficientă.

  Obţineţi mai multe sugestii de curăţare

  • Curăţarea toaletei

  • Transformaţi-vă baia într-o încăpere plină cu flori

  • Sugestii de top pentru a vă asigura că toaleta este curăţată cu adevărat