Skip to Content

Cum se curăţă o toaletă foarte murdară

Similar altor părţi ale locuinţei dvs., toaleta are nevoie de o curăţenie de primăvară! Periodic, trebuie să faceţi o curăţenie în profunzime a toaletei, pentru a împiedica depunerea mucegaiului, adunarea microbilor şi apariţia petelor şi pentru a vă ocupa de acele părţi de care nu vă ocupaţi în curăţenia săptămânală. De asemenea, dacă aveţi o toaletă foarte murdară, poate că una care a fost neglijată pentru o perioadă lungă de timp, atunci va trebui să faceţi o curăţare în profunzime pentru a o readuce la starea ei bună.

Curăţarea în profunzime a toaletei implică îndepărtarea tuturor petelor, scoaterea capacului şi eliminarea mucegaiului şi a depunerilor de calcar. Rezervaţi-vă cel puţin 2 ore, aceasta va dura un timp...

Pentru a curăţa foarte bine toaleta trebuie mai întâi să scoateţi capacul vasului de toaletă: deşurubaţi piuliţele fluture de sub vas, care ţin capacul fixat pe poziţie. După ce aţi deşurubat complet aceste piuliţe, trebuie doar să ridicaţi capacul şi să îl îndepărtaţi pentru a-l curăţa separat. După ce aţi scos capacul vasului veţi avea acces la întregul vas al toaletei şi veţi putea să îl curăţaţi până străluceşte, în interior şi în exterior. Începeţi din partea superioară şi asiguraţi-vă că eliminaţi toate petele şi urmele de murdărie cu un burete abraziv.

Cum se curăţă un capac de toaletă murdar

Pentru a curăţa foarte bine toaleta trebuie mai întâi să scoateţi capacul vasului de toaletă: deşurubaţi piuliţele fluture de sub vas, care ţin capacul fixat pe poziţie. După ce aţi deşurubat complet aceste piuliţe, trebuie doar să ridicaţi capacul şi să îl îndepărtaţi pentru a-l curăţa separat. După ce aţi scos capacul vasului veţi avea acces la întregul vas al toaletei şi veţi putea să îl curăţaţi până străluceşte, în interior şi în exterior. Începeţi din partea superioară şi asiguraţi-vă că eliminaţi toate petele şi urmele de murdărie cu un burete abraziv.

Cum se curăţă un vas de toaletă murdar

Mai departe, concentraţi-vă pe curăţarea zonei de sub marginea vasului de toaletă. Aici se pot ascunde mulţi microbi şi, de obicei, puteţi găsi depozite de calcar. Pentru a le îndepărta cu succes, vă recomandăm să utilizaţi solutia de curatare Bref. Această soluţie puternică pentru îndepărtarea calcarului se adresează petelor de calcar şi elimină petele de urină foarte eficient. Distribuiţi lichidul sub marginea vasului şi lăsaţi să acţioneze pentru cât timp este necesar, după care frecaţi zona în întregime. Solutia de curatare Bref începe să acţioneze imediat după ce este aplicat, dar în cazurile în care există pete foarte dificile, acest agent de curăţare puternic trebuie lăsat pentru o perioadă mai lungă de timp: între jumătate de oră şi o oră, sau chiar peste noapte.

Cum se curăţă un vas de toaletă pătat

Dacă o toaletă este neglijată pentru o perioadă de timp considerabilă, pot apărea pete maronii la baza vasului, atât deasupra, cât şi sub nivelul apei. Aceste pete sunt depozite de calciu care se formează foarte rapid în zonele cu apă mai dură. Pot avea un aspect foarte neplăcut şi au potenţial neigienic dacă sunt lăsate pentru o perioadă lungă de timp. Cea mai bună metodă de a evita aceste pete este curăţarea regulată a toaletei! Totuşi, dacă aveţi o toaletă murdară cu pete maronii la baza vasului, nu vă îngrijoraţi. Cu solutia de curatare Bref, încă vă mai puteţi face toaleta să strălucească. În funcţie de natura petelor, puteţi încerca şi celelalte produse 10x Effect: Bref Power face exact ceea ce scrie pe etichetă, în special pentru murdăria foarte dificilă, cum ar fi depunerile de calcar, rugina, reziduurile de săpun, grăsime şi grăsime arsă, bacterii şi mucegai - Bref Power oferă soluţia puternică.

Cum se curăţă vasul de toaletă sub nivelul apei

În cazul unei toalete care a fost neglijată pentru multă vreme, pot exista pete maronii deosebit de dificile sub nivelul apei. Pentru a scăpa de acestea, repetaţi procesul de mai sus pentru îndepărtarea calcarului, utilizând produsele Bref. În majoritatea cazurilor, ar trebui să fie suficient pentru eliminarea murdăriei şi pentru a avea un vas de toaletă curat. Dacă, după mai multe încercări, încă există depuneri de murdărie, oţetul alb poate fi, de asemenea, util. Pentru a folosi oţet trebuie să goliţi vasul de toaletă manual - scoateţi efectiv apa de la baza toaletei, până când acesta este gol. Apoi, distribuiţi oţet alb în vasul de toaletă, astfel încât să acoperiţi toate zonele în care aveţi pete persistente. După care lăsaţi oţetul să acţioneze pe zonele afectate timp de câteva ore înainte de a curăţa.

Cum se curăţă un bazin de toaletă murdar

Pentru perfecţionişti, curăţarea bazinului/rezervorului toaletei este, de asemenea, o idee bună. Bazinul conţine multe componente mobile şi păstrează apă pentru perioade lungi de timp. De asemenea, bazinul este curăţat foarte rar. Toate acestea înseamnă că în interior se pot forma depuneri de calcar şi de alge. Pentru că această componentă a toaletei nu intră, de fapt, în contact cu apă murdară, nu reprezintă o îngrijorare atât de mare din punct de vedere igienic. Totuşi, dacă este lăsată pentru prea multă vreme fără a fi curăţată, aceste depozite pot cauza defecţiuni mecanice. Pentru a curăţa bazinul trebuie doar să ridicaţi capacul, să aplicaţi soluția de curățare Bref şi să frecaţi cu o perie separată (nu aceeaşi perie pe care o utilizaţi pentru a curăţa interiorul vasului de toaletă!). Pentru bazinele care sunt ascunse sub panourile peretelui, această sarcină poate fi mai dificilă, dar, de obicei, este posibil să introduceţi o perie în interior şi să curăţaţi zona.

Păstraţi-vă toaleta ca nou-nouţă

După ce aţi finalizat toţi paşii de mai sus, reasamblaţi toaleta, faceţi un pas în spate şi admiraţi rezultatul. Apoi respectaţi paşii pentru a vă asigura că nu va mai ajunge la fel de murdară!  Curăţarea regulată, săptămânală ar trebui să fie suficientă pentru a preveni apariţia petelor dificile în vasul de toaletă şi pentru a nu fi necesar să efectuaţi curăţarea în profunzime atât de des - poate chiar deloc. Folosiţi întotdeauna un odorizant pentru toaletă, cum ar fi Bref Blue Aktiv, pentru a asigura igiena şi curăţenia continuă. În plus, dacă nu lăsaţi petele de urină necurăţate puteţi preveni depunerile şi mirosurile în partea superioară a vasului de toaletă şi pe capac. Asiguraţi-vă că vă formaţi obiceiuri bune, curăţând toaleta de fiecare dată când se murdăreşte. În acest mod, necesitatea de curăţare în profunzime, cum a fost descrisă mai sus, ar trebui să fie mai puţin stringentă.

Şi toaleta ta are nevoie de o curăţenie de primăvară! Sugestii de top pentru curăţarea în profunzime a toaletei.

Obţineţi mai multe sugestii de curăţare

  • Pe locuri, fiţi gata. Start! Curăţarea toaletei sub presiunea timpului

  • Transformaţi-vă baia într-o încăpere plină cu flori

  • Baie cu mere și ierburi