Skip to Content

Găsiţi stilul personal al băii dvs.

Pentru toţi cei care îşi construiesc propria casă sau care plănuiesc un proiect de renovare, trebuie să ţineţi cont de necesitarea de a găsi stilul băii dvs. Este una dintre cele mai importante şi mai folosite camere din casa dvs. Nu este doar o zonă sau o cameră în care ne desfăşurăm ritualurile de igienă matinale, dar şi un loc în care, datorită dinamicii crescute a vieţii, ne petrecem cele „5 minute“ zilnice pentru a ne relaxa, a citi şi a ne bucura de puţin timp singuri. Prin urmare, trebuie să fie locul în care ne simţim confortabil. Dacă aveţi o baie simpatică, care se potriveşte esteticii locuinţei dvs., veţi aştepta întotdeauna cu nerăbdare baia relaxantă după o zi lungă de lucru şi poate veţi fi şi mai motivat să respectaţi rutina zilnică de îngrijire a pielii.

Tipuri de stiluri de baie

Puteţi găsi online câteva teste rapide sau ghiduri detaliate pentru metoda potrivită de identificarea a stilului băii dvs. Fie că este minimalist, colorat, modern, tradiţional sau mai decorativ, pot exista stiluri pe care le preferaţi în comparaţie cu altele. Totuşi, s-ar putea ca mulţi dintre dvs. să nu rămână fixaţi pe respectarea unui anumit design sau a unei anumite estetici pentru baie şi să prefere o combinaţie de diferite stiluri sau o notă din stilul personal. Dacă aveţi un spaţiu suficient de mare, puteţi face ca fiecare colţ să fie diferit şi să aibă o personalitate proprie. Cu toate acestea, iată ce presupun câteva dintre aceste stiluri de baie mai comune şi mai cunoscute.

Stilul tradiţional

Dacă sunteţi hotărât să adoptaţi un stil tradiţional în întreaga locuinţă, o idee grozavă este să folosiţi acelaşi stil şi pentru baie. O baie în stil tradiţional are o arhitectură clasică sau formală. Veţi constata că folosirea pietrelor naturale, împreună cu accesorii şi alcovuri cu aspect vintage este o alegere bună. Totuşi, veţi avea în continuare o mulţime de opţiuni din care să vă puteţi selecta materialele. Marmura, dar şi granitul sunt cele mai potrivite pentru blaturi, iar lemnul închis la culoare folosit pentru dulăpioare le complimentează. Trebuie să vă asiguraţi şi că articolele decorative pe care le folosiţi în baie sunt compatibile cu acest stil. Încercaţi să găsiţi urne şi vase de formă clasică pentru frunze verzi şi flori care să aducă o pată de culoare. Mai mult, culoarea pe care o alegeţi pentru pereţi este, de asemenea, extrem de importantă. Puteţi opta pentru o culoare îndrăzneaţă, cum ar fi verdele smarald, sau pentru una puţin mai subtilă. Dacă optaţi pentru tapet, puteţi alege un model clasic şi respectaţi aceeaşi temă clasică pentru perdelele duşului şi şervete.

Minimalism modern

Ceea ce poate fi o baie minimalistă pentru o persoană poate însemna cu totul altceva pentru o alta. Unii pot merge la extrem, preferând o baie modernă cu pereţi şi chiuvetă din sticlă, în timp ce alţii pot doar utiliza materiale cu reflexie, pentru ca întreaga baie să pară strălucitoare şi stilată. Indiferent de designul pe care îl alegeţi, în general ideea din spatele stilului modern minimalist este un aspect curat şi aerisit. Aceasta înseamnă folosirea mai multor suprafeţe din sticlă şi solide pentru blaturi. Mai mult, dulăpioarele pe care le alegeţi nu trebuie să aibă detalii artistice în plus, cum ar fi în cazul unei băi tradiţionale. Optaţi pentru piese simple din lemn prietenos cu mediul, cum ar fi pluta sau bambusul, pentru baia dvs. modernă, precum şi oţel inoxidabil pentru chiuvetă.

Un dulăpior ascuns în spatele oglinzii este o idee grozavă pentru depozitarea produselor cosmetice şi articolelor de baie, pentru a obţine un aspect curat şi organizat, care este personificarea unei băi moderne. Majoritatea persoanelor preferă o paletă complet albă pentru baie, dar puteţi alege şi alte culori neutre. Cu toate acestea, nu uitaţi să asortaţi pereţii albi cu pete de culoare din loc în loc, prin articolele decorative pe care le folosiţi. Plantele fac parte din baia modernă, pentru a adăuga acel verde minunat la paleta neutră.

Eclectică şi unică

Dacă sunteţi o persoană care preferă multă culoare, designuri îndrăzneţe faţă de cele minimaliste, care adoră o negociere bună într-un târg de vechituri şi, cel mai important, care are curajul extremelor pentru design interior, probabil că iubiţi stilul eclectic pentru baia dvs. Este cea mai bună cale de a combina stiluri variate, de a fi mai inventiv când vine vorba despre culori şi despre materiale şi de a vă folosi creativitatea. Dacă optaţi pentru acest stil pentru baia dvs., puteţi aborda două căi diferite.

În primul caz, ar fi o idee bună să creaţi un aspect uniform, dar nu în sensul unor pereţi plictisitori şi simplişti. Folosiţi modele îndrăzneţe, spre exemplu imprimeuri geometrice sau dungi, pentru a crea un look cu accente pentru baia dvs. După care puteţi repeta designului, pentru ca formele şi culorile să creeze coeziune.

În cel de-al doilea caz, puteţi combina mai multe stiluri diferite: poate un blat tradiţional cu un design modern de chiuvetă. Articolele şi accesoriile decorative sunt importante în acest caz. Folosiţi borcane din sticlă, coşuri eclectice sau tăvi decorative pentru depozitarea articolelor, cum ar fi produsele cosmetice. Mai mult, alegeţi designul potrivit pentru perdelele de duş şi pentru şervete. Acestea nu trebuie să se potrivească cu tot restul băii, dar trebuie să complimenteze designul general pe care îl aveţi în minte.

Luarea unei alegeri

Astfel de proiecte de transformare a băii sunt întotdeauna distractive, dar pot deveni puţin stresante atunci când trebuie să luaţi toate deciziile importante în acelaşi timp. Puteţi fi nehotărât cu privire la materialul pe care îl veţi folosi, la perdeaua care se potriveşte cu vopseaua şi poate, la cum veţi crea spaţiu de depozitare în baia dvs., fără a-i afecta designul general. În plus faţă de aceasta, uneori puteţi avea mai multe băi în casă pentru care trebuie să vă gândiţi la un stil. Într-un astfel de caz, trebuie să luaţi în considerare pentru ce scop va fi folosită fiecare dintre ele; baia principală va fi, în mod sigur, diferită de baia pentru oaspeţi. Cu toate acestea, indiferent de stilul de baie ales, asiguraţi-vă că reflectă personalitatea dvs. şi că vă face fericit, pentru că asta este tot ceea ce contează la final. Aşadar, aflaţi ce vă place cel mai mult, începeţi căutarea şi puneţi-vă papucii creativi.

Verificaţi

  • Băi pline de culoare

  • Soluţii de depozitare inteligente pentru baie