Skip to Content

Mirosuri care se potrivesc cu baia dvs.

Baia este unul dintre cele mai comune spaţii folosite din casa dvs. Nimănui nu îi place o baie murdară şi mirositoare. Probabil că nici nu aţi vrea să o folosiţi, cu atât mai puţin să savuraţi o baie relaxantă în ea. În plus faţă de curăţarea regulată a băii, puteţi folosi câteva mirosuri uimitoare disponibile pe piaţă, pentru ca acest spaţiu mic să miroase incredibil tot timpul.

De ce miroase baia dvs.?

Cauza cea mai comună a mirosului neplăcut în baie este o toaletă înfundată. O toaletă înfundată este, categoric, cel mai rău coşmar al oricărei persoane şi ceva ce trebuie remediat de urgenţă. Un alt motiv pentru care baia dvs. miroase urât ar putea fi bacteriile. Acestea se pot strecura prin canalizare şi se pot acumula în vasul de toaletă. Acest lucru este posibil mai ales pe timp de vară, când dezvoltarea bacteriilor este accelerată de umiditate. Puteţi chiar observa formarea de biofilme în cadă, de asemenea, din cauza unor motive similare. De aceea este important să eliminaţi mai întâi mirosul neplăcut care s-a acumulat în baia dvs., înainte de a aplica alte mirosuri suplimentare.

Eliminatori de mirosuri neplăcute

Toată lumea a avut experienţa unei băi mirositoare într-un anumit moment al vieţii; este în regulă, băile nu pot să miroase foarte bine în permanenţă. Uneori utilizarea produselor de curăţare pentru baie nu este suficient de eficientă pentru eliminarea mirosurilor neplăcute. Acestea le pot masca pentru o vreme, dar nu foarte mult. Aici intervin eliminatorii de mirosuri neplăcute. Puteţi alege dintre mai multe opţiuni disponibile pe piaţă.

Aerisire

Atunci când este vorba despre renovarea sau proiectarea spaţiului băii, unul dintre lucrurile cele mai importante pe care le-ar recomanda un designer este aerisirea corespunzătoare. Absenţa circulaţiei aerului în baie, în special în cele mici, poate deveni o problemă majoră. Împreună cu alte câteva repercusiuni posibile, poate provoca un miros foarte urât în baie. Deşi mai multe ferestre ar putea rezolva această prolemă, această soluţie poate să nu fie posibilă pentru toată lumea. De aceea o idee grozavă este instalarea unui ventilator de evacuare în baie. În plus faţă de aceasta, puteţi achiziţiona şi un purificator de aer; nu ocupă mult spaţiu şi nici nu sunt costisitoare, transformându-le într-o alternativă minunată faţă de sistemele de aerisire scumpe.

Alte sugestii pentru eliminarea mirosului neplăcut

Înainte de aplicarea mirosurilor perfecte, iată câteva căi de a elimina mai întâi mirosul neplăcut din baie:

  • Trebuie să curăţaţi baia în mod regulat. Deşi produsele parfumate pot ascunde mirosul neplăcut pentru o anumită perioadă de timp, acesta va reveni dacă nu curăţaţi baia în mod corespunzător.
  • Trebuie să vă verificaţii scurgerile în mod regulat. Acestea reprezintă sursa problemei de cele mai multe ori.
  • Spălaţi prosoapele şi lăsaţi-le să se usuce, pentru că prosoapele umede vor genera un miros ciudat în baie.
  • Găsiţi o perdea pentru duş care poate fi spălată, pentru a o putea curăţa regulat alături de celelalte rufe. De asemenea, păstraţi o perdea de schimb pe care să o folosiţi între timp.
  • De asemenea, puteţi achiziţiona un săpun solid sau lichid aromat, cu un miros plăcut şi proaspăt.
  • Utilizaţi odorizante pentru toaletă, deoarece acestea asigură prospeţime şi parfum continuu. Fiind amplasate pe vasul de toaletă, acestea asigură menţinerea igienei vasului. Utilizaţi Bref Power Aktiv pentru ca toaleta să rămână curată şi proaspătă.

De ce aveţi nevoie de un miros bun pentru baie?

Cu toţii avem nevoie uneori de o baie relaxantă, dar nimeni nu s-ar putea relaxa într-o baie urât mirositoare. Pentru a crea acel mediu liniştitor în care să puteţi uita de stres, baia dvs. trebuie să miroase ca un spaţiu spa uimitor. Aşadar, găsirea mirosului potrivit pentru baia dvs. devine importantă pentru propria satisfacţie mentală şi fericire. În plus, nu ştiţi niciodată când este momentul să pregătiţi o baie relaxantă pentru oaspeţii dvs.; cu siguranţă vă veţi simţi bine atunci când vă vor complimenta pentru alegerea parfumului în baie.

Mirosuri şi design

Decorarea băii nu înseamnă doar alegerea culorii potrivite de vopsea pentru pereţi sau achiziţionarea de articole decorative, înseamnă şi selectarea mirosului potrivit pentru baie. Trebuie să fie un miros compatibil cu designul băii dvs. şi care să vă permită să creaţi atmosfera complementară perfectă. O idee grozavă este asortarea mirosului din baie în funcţie de culoarea predominantă a acesteia. De exemplu, dacă aveţi o baie maro, poate una tradiţională cu blat de culoarea lemnului închis, trebuie să optaţi pentru mirosuri picante. Scorţişoara este o opţiune minunată pe care o puteţi încerca.

Mai mult, dacă optaţi pentru culori pastelate în baie, cum ar fi roz pal sau mov, puteţi alege mirosuri florale. Încercaţi liliacul sau levănţica, acestea ar fi grozave. Multe persoane pot prefera trandafirul ca parfum pentru o astfel de baie. Folosiţi Bref Power Aktiv şi experimentaţi mirosul revigorant al naturii. Mai departe, dacă aveţi o baie în tonuri calde, cu umbre de portocaliu şi auriu, categoric trebuie să alegeţi un miros de citrice pentru a crea atmosfera perfectă.

Lumânări parfumate

O altă cale simplă de a elimina mirosurile neplăcute din baie sunt lumânările parfumate. Unele dintre aceste lumânări pot face minuni într-o baie mirositoare. Nu numai că miros grozav, dar au şi o influenţă calmantă asupra dvs. atunci când savuraţi o baie. Nu în ultimul rând, dacă vă plac lumânările parfumate şi plănuiţi să le aprindeţi în baia dvs., trebuie să vă amintiţi şi să le stingeţi înainte de a părăsi baia, pentru a evita pericolul de incendiu.

Uleiuri esenţiale

Uleiurile esenţiale sunt o modalitate grozavă de a asigura un miros plăcut în baie. Le puteţi folosi într-un distribuitor sau puteţi prepara propriile produse de curăţare cu uleiuri esenţiale. Prin urmare, urmaţi sugestiile menţionate mai sus şi baia dvs. va mirosi minunat. O baie estetică cu siguranţă că nu este perfectă până când şi dacă nu miroase frumos.

Aruncaţi o privire

  • Baie cu mere și ierburi

  • Mirosuri care vă ajută să vă relaxaţi