Skip to Content

Mirosuri care vă ajută să vă relaxaţi

În timp ce viaţa devine tot mai aglomerată, mulţi dintre dvs. se pot confrunta cu programe de muncă haotice şi stres excesiv în permanenţă. Aceasta poate duce la migrene şi dureri în mai multe puncte ale corpului. Aşadar, chiar şi în zilele libere în care plănuiţi să vă relaxaţi este posibil să nu vă simţiţi cu adevărat relaxat. Deşi sunt disponibile medicamente şi alte opţiuni de tratament pentru astfel de probleme, aromaterapia merită, de asemenea, să fie încercată. Există câteva mirosuri care pot avea o influenţă calmantă asupra corpului dvs. Vă pot ajuta să vă relaxaţi prin liniştirea activităţii mentale şi inducându-vă o dispoziţie plină de pace. Acestea sunt grozave şi pentru gestionarea problemelor legate de somn sau a problemelor severe de sănătate mentală, cum ar fi anxietatea şi depresia.

Pin

V-aţi întrebat vreodată de ce este atât de relaxant să vă plimbaţi printr-o pădure de conifere sau de ce ezitaţi de fiecare dată înainte de a arunca bradul de Crăciun? Mirosul de pin este minunat pentru reducerea anxietăţii şi calmarea gândurilor agitate din mintea dvs. Dacă vă confruntaţi cu anxietatea, trebuie neapărat să încercaţi acest parfum.

Levănţică

Mirosul de levănţică este minunat pentru cei care suferă de insomnie. Lipsa somnului îşi poate avea efectele asupra corpului, făcându-vă să vă simţiţi extrem de obosit a doua zi. Mirosul de levănţică sub forma unei loţiuni sau creme hidratante poate fi aplicat în fiecare seară înainte de a vă culca, pentru a vă calma atât corpul, cât şi mintea. Este un miros comun şi puteţi găsi mai multe produse cosmetice, cum ar fi şampoane, balsamuri şi deodorante, care îl conţin. O sugestie bună este aprinderea unei lumânări cu parfum de levănţică pentru a putea simţi mirosul mai uşor. Totuşi, trebuie să faceţi aceasta înainte de culcare şi cu siguranţă trebuie să vă amintiţi să o stingeţi înainte de a adormi. În general, acest miros este folosit în aromaterapia pentru tratarea depresiei, precum şi a anxietăţii, şi este grozavă în mod particular pentru persoanele care se confruntă cu depresia postpartum. Cu toate acestea, înainte de a face aromaterapie cu levănţică, trebuie să vă asiguraţi că nu sunteţi alergic.

Mentă

În plus faţă de folosirea în guma de mestecat ca aromă revigorantă care vă oferă o respiraţie proaspătă, menta are şi alte avantaje. Este minunată pentru concentrare şi energia cognitivă. De aceea, data viitoare când vă simţiţi stresat din cauza muncii sau a studiilor, utilizaţi acest miros pentru a vă relaxa şi pentru a vă motiva să aveţi o performanţă mai bună. Prin urmare, acesta este în mod categoric parfumul pentru săptămâna de examene.

Ulei de măsline

Dacă în ultima vreme aveţi o senzaţie persistentă de foame sau dacă încercaţi să pierdeţi din greutate, uleiul de măsline este cel mai bun partener. În plus faţă de avantajele pertinente de sănătate pentru inima dvs., ajută şi la eliminarea poftelor superflue. Doar prin simpla mirosire a uleiului de măsline, o persoană poate avea o senzaţie mai puternică de saţietate. Mai mult, poate îmbunătăţi răspunsul glucozei din sânge, fiind, astfel, un miros pe care trebuie să îl încercaţi cu siguranţă.

Vanilie

Vanilia este un miros grozav pe care îl puteţi încerca pentru bună dispoziţie. Dacă aveţi o zi proastă, puteţi folosi crema hidratantă cu parfum de vanilie, pe care să o aplicaţi în spatele urechilor. Cu siguranţă vă va ridica buna dispoziţie şi vă va ajuta să vă simţiţi mai relaxat decât înainte. Este evident de ce mirosul de prăjituri cu esenţă de vanilie este întotdeauna un motiv de fericire pentru mulţi şi, să nu uităm, îngheţata de vanilie, pe care aproape toată lumea o iubeşte.

Iasomie

Aceste flori mici au un miros floral puternic, minunat pentru tratarea depresiei. Probabil de aceea majoritatea persoanelor iubesc ceaiul de iasomie ca metodă de detensionare. Este utilizată în aromaterapie ca esenţă minunată pentru relaxare. În plus faţă de efectul antidepresiv şi de creştere a acuităţii mentale, iasomia reprezintă şi o atracţie pentru simţuri. Aşadar, pentru următoarea întâlnire puteţi folosi acest miros uimitor, nu numai pentru a rămâne calm şi stăpân pe propriile emoţii, ci şi pentru a mirosi grozav.

Muşeţel

Muşeţelul a fost folosit ca agent de relaxare de diferite civilizaţii, fie că este vorba despre grecii antici, despre romani, fie despre egipteni. Acest miros este foarte uşor de deosebit de altele: este uşor fructat, având în acelaşi timp nuanţe dulci. Este utilizat în aromaterapie în special ca agent de detensionare, dar şi pentru insomnie şi muşchi tensionaţi. Ceaiul de muşeţel este, de asemenea, foarte popular ca băutură relaxantă pe care multe persoane o consumă când nu se simt atât de bine. În plus faţă de mirosul uimitor, muşeţelul are şi câteva beneficii de sănătate asociate cu vindecarea problemelor ginecologice, inflamatorii şi chiar a tusei severe.

Lemn de santal

Puteţi găsi cu uşurinţă o gamă largă de produse care conţin miros de lemn de santal. Este grozav pentru relaxare, precum şi pentru inducerea unei stări mentale de calm. A fost folosit în China de budişti şi, prin urmare, ajută la inducerea unei stări meditative profunde şi liniştite. Parfumul în sine este ceva deosebit, fiind dulce şi lemnos în acelaşi timp. În vechime, era folosit şi ca sedativ pentru sistemul nervos, fiind aplicat pe persoanele care se confruntau cu accese de furie sau insomnie.

Citrice

Citricele, cum ar fi lămâile şi portocalele, pe lângă faptul că sunt o sursă minunată de vitamina C, pot fi folosite şi ca parfum. Mirosurile de citrice în general sunt minunate pentru creşterea acuităţii mentale, făcându-vă să vă simţiţi mai revigorat şi mai plin de energie. Prin urmare, dacă aveţi o zi deprimantă sau dacă aţi lucrat peste program în ultimele câteva zile şi aveţi nevoie de o pauză, este momentul să încercaţi aceste mirosuri uimitoare menţionate mai sus. Este posibil să nu puteţi profita tot timpul de serviciul surprinzător al aromaterapiei, din cauza programului încărcat, dar este întotdeauna o idee minunată să aveţi o cremă hidratantă mirositoare sau un parfum în geantă, pentru a vă ajuta să fiţi relaxat întreaga zi.

Citiţi mai mult

  • Baie cu mere și ierburi

  • Baia dvs. miroase urât?

  • Băi frumoase