Cele mai scumpe, mai înspăimântătoare, mai preţuite şi mai valoare artistic toalete...
Mersul la toaletă este ceva ce fiecare dintre noi trebuie să facă, dar asta nu înseamnă că obiceiurile şi experienţele în toaletă ale unor persoane nu pot fi mai neobişnuite decât ale altora. Citiţi cele cincisprezece fapte amuzante despre toalete din jurul lumii...
Se estimează că peste 7 milioane de americani şi-au pierdut telefonul scăpându-l în toaletă. Asta înseamnă mult timp, contacte şi, posibil, date pierdute. Dar pentru unii este mai îngrozitor decât pentru alţii. Pentru Kanye West, se spune că pierderea a fost una deosebit de dificilă, atunci când fiica sa a tras apa peste iPhone-ul său în 2016. Ultimele sale piese de rap erau stocate pe telefon!
Toaletele private australiene sunt faimoase pentru faptul că găzduiesc tot felul de târâtoare, iar australienii uită să verifice sub capac după ele. Dacă păianjenii vă sperie, este posibil să vreţi să treceţi la următorul fapt. Deoarece păianjenul cu spatele roşu este un infractor deosebit de faimos şi, chiar dacă muşcăturile au fost rare, ele au fost fatale.
Premiul pentru cea mai artistică toaletă din toate timpurile merge, cu siguranţă, la Marcel Duchamp, care a şocat lumea artistică în 1917 prezentând un urinal într-o expoziţie artistică - pe un soclu! „Fântâna“, cum şi-a denumit opera, este considerată şi astăzi un moment fundamental din istoria artei...
Cea mai scumpă toaletă din lume este considerată a fi toaleta din aur Hang Fung, în valoarea de 5 milioane de dolari. Toaleta din aur este expusă într-o toaletă demonstrativă „Casa de Aur“ din Hong Kong şi poate fi admirată de public - dar doar atât!
În unele zone din lume, oamenii ar face orice pentru puţin aer cald. De asemenea, în climatele extrem de reci uneori focul este o apariţie mai frecventă decât apa. De aceea, în unele dintre cele mai friguroase locuri sunt folosite toaletele cu incinerare. Acestea transformă nevoile în cenuşă inofensivă şi inodoră!
Mulţi cred despre Casa lorzilor din Parlamentul britanic că este puţin învechită. Această cameră de demnitari ia locul în jurul mesei de secole şi are şi ritualurile pentru aceasta puse la punct. Unul dintre cele mai preţuite locuri ale Casei este o toaletă funcţională care datează din anii 1870. Este un exemplu rar al unei toalete Braemar. O marcă de toaletă care a fost atât de exclusivă în vremurile sale, încât obişnuia să fie un termen de jargon folosit pentru „lux“.
S-a dovedit că tragerea apei într-o toaletă poate împrăştia microbi la o distanţă de 6 picioare! - există un motiv bun pentru a închide capacul toaletei, domnilor.
Se pare că o persoană obişnuită petrece, în medie, trei ani din viaţă stând pe toaletă!
Da, există aşa ceva. De fapt, motivul este mai serios decât aţi putea crede. Ziua mondială a toaletei este 19 noiembrie şi se concentrează pe răspândirea informaţiilor despre o mai bună igienizare în zone în care miliarde de persoane din lume nu au toaletă. (40% din populaţia lumii nu are toaletă).
Filmul „Psycho“ a fost primul în care a fost filmată o toaletă cu apa trasă. Puţin prea mult pentru unii spectatori mai puritani, care chiar s-au plâns că un astfel de lucru este indecent!
Romanii nu aveau hârtie pentru toaletă, aşa că foloseau un burete îmbibat cu apă ataşat de capătul unui băţ! - de aici, expresia englezească „You’ve got the wrong end of the stick“ - care se referă la a avea o idee complet greşită despre ceva.
S-au scris mai multe cântece despre toaletă de-a lungul vremii, dar probabil că cel mai faimos este „Flushed From The Bathroom Of Your Heart“ (Alungat din baia inimii tale) a lui Johhny Cash.
În Coreea de Sud există un întreg parc de distracţii şi un muzeu dedicat toaletei! Mai mult, clădirea care găzduieşte această colecţie de curiozităţi are, ea însăşi, formă de toaletă! Sigur un obiectiv pe care merită să îl vizitezi....
Toaletele nemţeşti sunt faimoase pentru faptul că au o tavă de inspecţie. Aşa-zisul „raft continental“, care permite utilizatorilor să arunce o privire amănunţită la ce au lăsat în urmă, înainte de a trage apa...
Toaletele sunt foarte importante în Japonia. Pentru câteva secole având doar nişte găuri în pământ pe post de toaletă, japonezii s-au îndrăgostit de toaleta occidentală în timpul ocupaţiei americane şi şi-au însuşit-o. Acum, toaletele japoneze şi, în special, faimosul brand Toto, sunt cele mai avansate tehnic din lume, cu încălzitoare pentru şezut, sisteme de curăţare şi chiar muzică ambientală!
Ştiaţi că...
Care este cea mai scumpă toaletă din lume?
Care este cel mai faimos cântec scris despre o toaletă?
Care a fost cel mai preţios lucru scăpat în vasul de toaletă?