Skip to Content

Origami pentru baie

Dacă aţi invitat oaspeţi şi doriţi să creaţi o atmosferă rafinată, adăugarea unor piese artistice mici de origami este un truc foarte eficient pentru o seară elegantă. Delicate, subestimate şi estetice, cele mai frumoase piese artistice origami aduc un aer de sofisticare şi exclusivitate în seara dvs. plină de distracţie. Oaspeţii dvs. se vor bucura de momente de surpriză şi desfătare pe măsură ce vor observa aceste mici minuni împăturite răspândite în jurul băii şi toaletei dvs.

Puteţi utiliza foarte multe materiale diferite în baie pentru puţină magie origami. Origami din hârtie igienică sunt foarte la modă şi pot crea un impact vizual chiar şi dacă sunt foarte simple. Prosoapele de hârtie şi hârtia colorată pot fi, de asemenea, folosite pentru a crea forme mai tradiţionale. Şi dacă sunteţi un adevărat profesionist origami, prosoapele pentru faţă sau corp pot fi, de asemenea, împăturite în forme în stil origami.

Origami din hârtie igienică

Hârtia igienică nu este ceva ce asociem cu arta şi estetica, motiv pentru care plăcerea este şi mai mare atunci când avem în faţă forme origami create din umila hârtie igienică. Unele dintre cele mai bune designuri sunt foarte uşor de realizat şi toate îţi vor surprinde cu siguranţă oaspeţii. Înfrumuseţează capătul rolei de hârtie igienică cu o mică decoraţie şi aceştia vor şti că nu ai trecut niciun detaliu cu vederea în efortul tău de a crea seara perfectă pentru ei.

Dacă deveniţi creativ cu hârtia igienică, le veţi demonstra că se află într-o locuinţă cu adevărat exclusivă. Este o decoraţiune foarte în vogă şi toate hotelurile de categorie înaltă vor depune cel puţin efortul de a împături capătul rolelor proaspete de hârtie igienică; lăsând decoraţiunea suspendată pentru noii sosiţi. Mulţi vor merge şi mai departe, cu evantaie, pliuri şi funde împăturite inteligent în rolă.

Capătul sub formă de triunghi

Pentru a crea un capăt simplu sub formă de triunghi trebuie doar să luaţi ultimele două pătrate ale rolei şi să le pliaţi pe diagonală, astfel încât capătul să iasă în afara lăţimii rolei. Apoi pliaţi din nou pe mijloc, creând un mic triunghi. Partea ieşită pe laterală se află acum în partea superioară şi este pregătită pentru a fi îndoită în cuta iniţială, fixând forma de triunghi.

Evantaiul

Crearea aspectului de evantai este, de asemenea, relativ simplă. Luaţi ultimul pătrat din rolă şi pliaţi-l în sus sub formă de acordeon, până la marginea următorului pătrat - (aveţi grijă să nu rupeţi perforaţiile). Apoi strângeţi hârtia pe centru şi pliaţi ambele părţi în sus, până când se întâlnesc în centru şi formează un evantai.

Origami dintr-un singur pătrat de hârtie igienică

Origami dintr-un singur pătrat de hârtie igienică sunt, de asemenea, apreciate. Şi pot fi cu adevărat frumoase şi delicate, dacă sunt făcute cu dexteritate. De ce nu vă încurajaţi oaspeţii care petrec timp în toaletă să încerce şi ei? Lăsaţi câteva instrucţiuni simple pentru realizarea pieselor în jurul toaletei, precum şi câteva dintre exemplele proprii.

Barca din hârtie
O astfel de formă simplă este barca din hârtie. Veche, dar de neuitat. Formele mini-bărcuţe sunt uşor de realizat din hârtie igienică şi se potrivesc în scenariul unei băi. Luaţi un singur pătrat de hârtie şi pliaţi-l în jumătate, apoi încă o dată în jumătate. Apoi aduceţi colţurile pătratului în acelaşi punct, până aţi format un triunghi. Pliaţi în sus partea dreptunghiulară a formei care rămâne la bază. Pliaţi fiecare parte dreptunghiulară în sus peste triunghi, pe ambele laturi, apoi trageţi triunghiul prin centru şi ta da! Aveţi o mini-bărcuţă din hârtie.

Peşte origami simplu
Şi mai uşor este peştele origami simplu. Din nou, puteţi folosi un singur pătrat de hârtie igienică pentru a obţine un rezultat bun. Trebuie doar să pliaţi pătratul într-un triunghi mic - cea mai simplă formă. Apoi pliaţi cele două părţi exterioare ale triunghiului pentru a crea o coadă bifurcată. - Foarte uşor şi simpatic!

Origami în jurul toaletei

Bineînţeles, nu trebuie să faceţi origami doar din hârtie igienică, doar pentru că face parte din decorul băii. Multe hoteluri exclusive folosesc şi origami „normale“ pentru a-şi impresiona oaspeţii şi lasă animale şi flori cu design inteligent în jurul camerelor şi toaletelor. Şi dvs. puteţi face asta - uimindu-vă şi mai mult vizitatorii. Există nenumărate animale şi forme dintre care puteţi alege, iar instrucţiunile detaliate, precum şi tutorialele video, sunt uşor de accesat. De ce să nu începeţi cu cea mai iconică formă origami dintre toate, cocorul japonez. Această creatură elegantă este relativ uşor de realizat şi totuşi rămâne o privelişte impresionantă în orice cameră a casei. Alte forme foarte simple care sunt potrivite pentru baie includ moara de vânt, scoica sau - cea mai simplă dintre toate - bărcuţa. Toate acestea pot fi realizate foarte simplu, apoi pot fi lăsate la întâmplare în baie, pentru a oferi o senzaţie acvatică în hârtie colorată.

Origami din prosoape

În cele din urmă, dacă începeţi să vă pricepeţi la arta origami, puteţi să vă aduceţi eforturile decorative la următorul nivel, realizând forme din prosoapele din baie. Deşi, strict vorbind, folosirea prosoapelor nu înseamnă origami (origami se traduce prin hârtie împăturită şi necesită materiale care pot fi pliate), este posibil să creaţi forme similare cu ajutorul lor. Trebuie doar să găsiţi instrucţiuni specifice pentru acest tip de material, care nu se pliază cu adevărat şi nu îşi menţine forma. Cutele şi încreţiturile, mai degrabă decât pliurile, creează formele de această dată, dar principiile rămân aceleaşi. Pentru cei care reuşesc, formele şi creaturile create din prosoape de baie pot avea un impact semnificativ. Puteţi crea forme mai mari, sunt foarte potrivite pentru decorul băii şi arată extraordinar!

Dacă încă nu sunteţi decis ce stil vi se potriveşte sau dacă nu sunteţi pregătit pentru redecorări, atunci amplasarea inteligentă a unor articole decorative mai mici în baie poate face o mare diferenţă - fără a fi necesar mult timp, bani sau efort. De la piesele caracteristice unice, cum ar fi o oglindă sau o nouă perdea pentru duş, până la micile eforturi zilnice, cum ar fi florile proaspete, nu trebuie decât să începeţi să vă gândiţi la baia dvs. pentru a-i îmbunătăţi aspectul.

Realizarea unui iepuraş simplu din prosop

Acest iepuraş din prosop este un origami rapid şi uşor. După ce învăţaţi să îl faceţi, puteţi realiza aceste forme drăguţe de iepuraş în câteva secunde, bucuria şi amuzamentul oaspeţilor la vederea lor fiind garantat.

Întindeţi prosopul fără cute şi pliaţi-l în două.

Pliaţi în sus cele două capete, astfel încât să iasă în afară (ca nişte urechi).

Rulaţi baza prosopului.

Finalizaţi rularea până la capăt, până când doar urechile rămân în afară.

Legaţi capetele în spate şi gata!

Descoperiţi ce puteţi face cu origami din hârtie igienică şi prosoape.

Alte idei pentru decorarea băii

  • Era toaletei

  • Băi pline de culoare

  • Obţineţi sugestii de top de la un angajat al hotelului